tijmen

Tijmen het nijlpaard

Tijmen het nijlpaard is een (voor)leesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.


Hoe het begon

Op een van mijn reizen ontmoette ik een nijlpaardenfamilie in een klein meertje hoog in de bergen. De locals vertelden een bijzonder verhaal over één van de nijlpaarden. Dat verhaal fascineerde me zo, dat ik toen besloot daar een kinderboek over te schrijven. Dat was in 2008. Nu, negen jaar later, is het dan zover.


Mijn verhaal met tekeningen van Richel Wallens, grafische vormgegeven door Anita Helsdingen en in productie genomen door Rolf Koning is in boekvorm op de markt in een 'limited edition'.


Familie, vrienden, kennissen, collega's, kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's, en iedereen die van kinderboeken houdt om zelf te lezen, om uit voor te lezen, om in de kast te hebben staan, om cadeau te doen of gewoon om ons te supporten in de kosten, we nodigen je uit om het mooie 64 pagina's tellende boekje in gebonden paperback uitvoering voor een vriendenprijs te bestellen.Het verhaal

Tijmen is het oudste kindje van de familie Nijlpaard. De familie leeft in een meertje in de bergen dat uitkomt in een rivier. Tijmen is een nieuwsgierig nijlpaardje dat houdt van avontuur. Avontuur is dat je niet weet waar je uitkomt, vindt hij. En daarom gaat hij in zijn eentje  op zoek naar het einde van de rivier. Hij ontmoet nieuwe dieren en wordt vrienden met een echte draak. Maar dan neemt  de rivier een onverwachte wending en neemt Tijmen daarin mee. Dankzij de slimheid van zijn vrienden komt hij weer veilig thuis. Zijn ouders zijn dolblij. Hun zoon is terug én ze weten nu meer van de rivier. Tijmen het nijlpaard is een (voor)leesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.


Geschreven door Annette Righolt met tekeningen van kunstenares Richel Wallens, november 2016.


Schrijfster Annette Righolt over Tijmen


Tijmen heeft echt bestaan. Ik hoorde over hem in Kenia. Hij leefde daar in de hoogst wonende groep nijlpaarden ter wereld. We hebben ze bezocht, in een meertje, met wat verderop een waterval. Het verhaal is bedacht en daarna aangevuld met de fantasie van neefjes en nichtjes. Samen zijn we heel creatief in het bedenken van wonderlijke dieren en ontmoetingen.

 


Over schrijfster Annette Righolt

Ik houd van de speelsheid van kinderen. Kinderen kunnen als geen ander fantasie en werkelijkheid met elkaar verweven. En dat deel van mezelf ben ik nooit kwijtgeraakt. Als ik ga schrijven stap ik een kleurrijke wereld binnen waar alles mogelijk is. De dieren zijn mijn alter ego. Moedig, nieuwsgierig, soms onbesuisd, soms te eerlijk, maar altijd goedmoedig. De verhalen spelen zich af in verre landen. De hoofdpersonen trekken zich niets aan van verschillen. Die zijn juist leuk en zorgen voor onvoorziene mogelijkheden. 

Over tekenares Richel Wallens


De fantasie van mij en Richel is opvallend gelijk. Ik schets het verhaal en zij vult het moeiteloos aan. Met haar tekeningen brengt ze vervolgens het verhaal en de dieren in  beeld. Dat is onze creatiespiraal. We kunnen met elkaar  tekenen en schrijven.


koningswerk.com, Utrecht, november 2016

Copyright © Annette Righolt